lunes, 4 de mayo de 2009

Conciència?


Avui, llegint el llibre de "Los hijos tiranos, el síndrome del emperador" de V. Garrido, m'ha vingut al cap "Para Amador" de F. Savater. Tots dos coincideixen: som un ser moral, hem de enfrontar-nos al dilema, que no podem evitar: què està bé i que està malament? Per això, hem de ser LLIURES i RACIONALS.


Racionals per tenir la capaciatat de raonament, capacitat per decidior osbre el que tenim que fer i sobre les raons per actuar (això ja implica ser lliures: poder escollir). Lliures per decidir com vols viure, és a dir, construir la vida (com cita Savater: la buena vida). Però abans de decidir, hem de ser CONCIENTS, és a dir, TENIR CONCIÈNCIA, del que estem decidint per no cometre errors o arribar a situacions no desitjables, el que implicaria remordiments de conciència i, per conseqüent, sentiment de culpabilitat.



Per tant, tot està relacionat per escollir o decidir lliurament i no equivocar-nos, ha d'haver-hi una elecció concient, és a dir, tenir coneixement previ del que és bó i del que és dolent, el que comporta un raonament.
¿Cóm seria el món sense conciència?

No hay comentarios:

Publicar un comentario